NYHETER

Prozaar vinnare av SKAPA-priset Västmanland

Prozaar vinnare av SKAPA-priset Västmanland

Prozaar och dess grundare och CEO Girts Putelis fick välförtjänt mottag Västmanlands SKAPA-pris med Motiveringen:

“Med en unik online-marknadsplats som kopplar samman eventindustrins olika aktörer skapas förutsättningar till snabb och gränslös handel där resultatet blir avsevärda besparingar, välhanterade flöden och tillgång till globala resurser. Med anledning av detta bedömer vi att vinnaren av SKAPA-priset Västmanland, Prozaar, har potentialen att bli en framgångsrik affärsplattform inom den professionella AV-industrin.”

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris. Syftet är att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel.

Läs mer på Prozaar.com

(Nivico AB, var representerade på slottslunchen och prisutdelningen som delägare av Prozaar). Läs mer om detta på VLT https://www.vlt.se/artikel/lanets-uppfinnare-prisade-kan-bli-bast-i-landet och se klippet på SVT https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/innovatorer-fick-vastmanlandspris-i-vasteras

Fräscht med lite variation

Fräscht med lite variation

I tillägg till den väldigt uppskattade Nivico-loggan så har vi nu lagt till ett nytt grafiskt uttryck. Vi insåg nämligen att när vi befinner oss i olika branscher och sammanhang så kan vi med fördel ha olika utseenden på vår Nivico-logga.

Efter månader av kul jobb har vi äntligen landat i hur vi vill att den ska se ut.
Så håll utkik, snart kanske du kommer kunna se vår logga på tröjor runt om på byn.

Nivico fortsätter växa

Nivico fortsätter växa

Vi inleder hösten med ett fantastiskt nyförvärv, K-G Tidstål. Han kommer närmast från en roll som Inköpschef för AQ-Components och kommer att tillföra driv och kompetens inom vår grupp av Supply Chain experter.

När K-G startar, senare i höst, går han direkt ut i vårt pågående strategiska projekt hos fastighetsföretaget Kungsleden AB.

Välkommen till Nivico K-G.

Nivico förstärker teamet

Nivico förstärker teamet

Kommande måndag påbörjar Martin Dahllöf sin anställning hos oss på Nivico som strategisk inköpskonsult. Martin kommer närmast från Hitachi ABB Power Grids, där han varit Supply Chain Manager. Initialt fokus hos Nivico kommer att vara att designa framtidens inköpsprocesser tillsammans med bostadsutvecklaren JM.

Välkommen till Nivico Martin.

Stena Stål – en helt ny kund

Stena Stål – en helt ny kund

Det är alltid spännande med nya branscher och nya kunder. Stena Stål är en stålleverantör som skapar ökad konkurrenskraft för sina kunder. Med start nästa Måndag kommer Nivico att bidra med kompetens och energi och spela en central roll i en spännande tid där vi tillsammans ska frigöra outnyttjad potential.

Nivico AB går in som delägare i startupbolaget Prozaar AB

Nivico AB går in som delägare i startupbolaget Prozaar AB

Vi är väldigt stolta och glada över att Nivico AB har valt att gå in som ny delägare, säger Girts Putelis, vd och grundare av Prozaar AB. Det ger oss den start vi behöver för att bygga bolaget till att bli en ledande aktör globalt. Nivico är med sitt organisatoriska och affärsmässiga kunnande ett bra komplement till Create Business Incubator. Girts Putelis ser också att detta säkrar möjligheter för Prozaar att snabbt avancera nu när den globala marknaden succesivt öppnar upp.

Affären slutfördes under Juni 2021.

Dennis Hilmarsen, Vd för Nivico:

Vi ser Prozaar som ett fantastiskt verktyg att förändra och utveckla en bransch som strukturmässigt länge sett likadan ut. Den ligger helt enkelt väldigt rätt i vår vision om att frigöra outnyttjad potential. Vi ser dessutom stora möjligheter med att använda den del av Prozaar som är utvecklad för inköpsoptimering som ett viktigt led i att digitalisera Nivicos Inköp och Supply Chain Management-organisation.

Fakta om Prozaar: Prozaar är en förstklassig marknadsplats som ger service till produktionsföretag, leverantörer och frilansare över hela världen. Onlineportalen möjliggör enkel och kostnadseffektiv åtkomst till utrustning och personal. Dessutom ansluter den företag och tillhandahåller en ny digitaliserad, korsuthyrningsmodell för den professionella AV-industrin. Till skillnad från befintliga marknadsplatser, är Prozaar specifikt utformad för de branschspecifika behov som ett liveevenemang eller en sändningsproduktion kräver. Prozaar kan hantera hela inköps- och försäljningscykeln, från förfrågan till erbjudande och slutligen till beställning, så att företag kan hantera hela processen utan att behöva lämna plattformen. Ytterligare info på www.prozaar,com

Fakta om Nivico: Nivico är ett Västeråsbaserat management-konsultbolag som är 14 anställda och omsätter 18 MSEK. Bolagets vision är att tillsammans med klienten frigöra outnyttjad potential och få organisationen att fungera bättre imorgon än vad man gör idag. Nivico erbjuder lösningar både inom ”Konsulting och Interim” och ”Ledarskap och organisation”. Nivico har kunderna inom en mängd olika branscher och av varierande storlek. Några exempel är JM, Ellevio, Stena Stål, ABB, AstaReal, Kungsleden och KidsBrandStore. Nivico har också en utbildningsorganisation och utbildar för närvarande både på Affärshögskolan och Kunskapscompaniet. Ytterligare info på www.nivico.se

Tillsammans med JM förändrar Nivico byggbranschen

Tillsammans med JM förändrar Nivico byggbranschen

JM är en oerhört kompetent kund som verkligen utmanar oss att tänka nytt och annorlunda. Tillsammans är vi nu ute på en spännande förändringsresa. Vi går i bräschen och kommer förändra byggbranschen genom bland annat detta förändringsprogram. Detta ställer förstås stora krav på Nivico. För oss är varje enskilt uppdrag ett stort förtroende. Vi känner oss både hedrade och stolta över att JM valt att både förlänga och utöka samarbetet.

Vi gör oss redo för en spännande höst. Mer om det i kommande nyheter.

Resan med ABB-projektet fortsätter

Resan med ABB-projektet fortsätter

Två av våra uppskattade seniora konsulter bidrar i ett spännande infrastrukturprojekt som ägs av ABB. Glädjande kan vi nu meddela att deras centrala roller förlängs ut året 2021.
Keep up the good work Martin och Mattias!

Vår nya kund JM AB lägger grunden till ett bättre liv

Vår nya kund JM AB lägger grunden till ett bättre liv

Nivico AB har fått förmånen att arbeta tillsammans med JM, en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Resan tillsammans med JM påbörjades som en förstudie under November 2020 och i februari 2021 bestämde sig JM för en fortsättning. Tillsammans med JM’s centrala inköp arbetar vi nu med både process- och beteendemässiga förändringar. Vi ser fram emot en utvecklande resa tillsammans med JM.

JM omsätter cirka 15 miljarder SEK och är noterat på NASDAQ Stockholm, segmentet Large Cap.

Årets påskägg från Nivico

Årets påskägg från Nivico

Vi går emot Påsk och ledighet men innan vi gör det ska vi överlämna årets påskägg.

Vi skulle kunna dela ut en hel hög med ägg till alla våra fantastiska kunder och samarbetspartners. Men istället för att skicka påskgodis till alla er väljer vi att satsa på de behövande i Västerås och bidra till ett mer välmående samhälle.

I årets påskägg ligget ett tusen papperspåsar!

– Vaddå papperspåsar?
– Jo men de ska fyllas av dig och mig, fyllas med kvalitativa kläder som sedan kan säljas av Västerås Stadsmission.

Nivico – Vi frigör outnyttjad potential.

Vill du veta mer?

Kontakt

© 2017 Nivico AB Sweden
All Rights Reserved
info@nivico.se

Certifierad ICC Coach
Dennis Hilmarsen
073-78 88 073
Tobias Lundgren
076 - 941 36 63
Adress
Kopparbergsvägen 10
722 13 Västerås
Besök oss på Våning 18 i Skrapan

Hitta till Nivico

2. 3.